לטענת החברה, החוק מפר את התיקון הראשון לחוקה מאחר שהוא ימנע לכאורה ממיליוני אמריקאים להשתמש ברשת כדי להביע את דעותיהם, ובנוסף היא לא תוכל להשלים את המהלך עד תאריך היעד בינואר הבא.
"בפעם הראשונה בהיסטוריה, הקונגרס העביר חוק שמעמיד פלטפורמת ביטוי יחידה ומוזכרת בשמה בפני חרם לאומי וקבוע, ואוסר על כל אמריקאי מהשתתפות בקהילה ייחודית ברשת עם יותר ממיליארד בני אדם ברחבי העולם", נכתב בתביעה שהוגשה לבית המשפט לערעורים במחוז קולומביה.
לטיקטוק יש יותר מ-170 מיליון משתמשים פעילים בארה"ב, מה שהופך אותה לתופעה חברתית-תרבותית של ממש. הפלטפורמה מהווה כר גידול לטרנדים, מטפחת ביטוי אמנותי ומספקת נקודת השקה לקריירות של משפיעני רשת שונים ומשונים. החרמתה במדינה, כך נטען, תשתיק את הקולות האמריקנים האלה ותייבש מעיין של יצירתיות ובידור.
עם זאת, יש מי שמאמינים כי חששות הביטחון של ממשלת ארה"ב אינם מופרכים – לסין היסטוריה של איסוף נתונים וצנזורה, אפילו כנגד בני עמה שלה.
בנוסף, בין שתי המעצמות יש מלחמת סחר חריפה שנדמה כי רק מסלימה עוד ועוד. עובדות אלו מעוררות חששות לגיטימיים לביטחון הלאומי.
ואולם בין המביעים את הבנתם לדאגת ממשלו של ג'ו ביידן יש בכל זאת מי שמבקשים להבין האם ניתן לטפל בחששות הללו מבלי לפנות לחרם מוחלט, שעלול לחנוק את חופש הביטוי והחדשנות.